Sunday, September 30, 2012

esok aku dah keje woi!

hah. holla.



 *rich man poor woman : cerita paling comel di alam semesta (untuk saat ini)*

okay. officially, gua start keje esok. and officially gua neves gila! peh peh peh. gua memang selalu neves tentang benda benda macam ni. kalau esok gua interview, malam ni gua neves. kalau esok gua nak pergi jalan2 dengan kawan2, malam tu gua neves. basically, gua memang neves untuk benda benda first time sebeanrnya.

hem. apa nak tulis sebarnya? aku pun tak tahu. oh ye tadi aku pergi kedai potong rambut. aku baru sedar betapa banyaknya masalah rambut aku hadapi. sedih. T_T tapi tak apa sekarang rambut dah kembali ceria selepas kena sental dengan amoi saloon.

sejak nak kerja ni, mak selalu tanya, "dik kau nak beli kemeja/slack/baju tuck in tak?" "errr..nanti la" . actually tu jawapan selain dari pada aku menolak keras. i always hate formal kemeja n slack. i dont know who invent slack but i think its inappropriate. seluar lebik baju kemeja bosan woh kalau tengok memang bosannye bosannya i dont want to work anymoaaaaar =.=

you know my age currently 20 and i dont want my next life cover up my passion to be awesome. tak paham? i mean i dont want my dull qs life cover up my passion to buy all nice baju. k memang cita cita nak jadi shopaholic. problem?

okay. merapu. ini semua salah rambut baru la ni. lol.

few days ago ada kawan tunjuk dia beli baju o em gee omey omey gile ada bear sume. kawan aku pun cakap " ko kan macam budak budak beli la wey wey wey" . even for me i think its so comellls memang terasa na beli jugak satu. tapi an an an itew tak tau nak pakai bila kalau kite beli. sob

ye la dilema jugak bila kite badan cenggini. sebab badan kite kecik kita tak boleh nak pakai baju bear bear dah. nanti semua yang baru lepas espiem panggil kite adik, my god rasa annoying gila tahu? kawan kawan kite memang badan dah macam dewasa bila tengok terus sopan je layan sebab diorang nampak matang. *envy

so tengok la macammane nanti. kalau ikut berangan memang ahh. lepas dapat duit terus nak joli sakan shopping sana sini tapi bila tengok iklan pitipitien terus rasa macam 'k kumpul duit bayo hutang baru boleh berangan sakan.

nangis.

ps: rasa graduation feeling dengan jobless life yang aku ada selama 2 bulan setengah ni.

1 comment:

wan fadhil said...

Aku rase perasaan neves tu penyakit keturunan, aku selalu rase niiii. Btw umor kau 20 ke 21 niiii ?